Friday, 27 July 2012

Ikan Siakap Stim Limau Nipis-Menu Ramadhan Anda



Bahan-bahan
  • Ikan Siakap
  • Bawang putih dihiris halus
  • Cili Padi dipotong kecil
  • Halia dihiris halus
  • Bawang besar dipotong kecil
  • Serai diricik halus
  • Daun Limau Purut
  • Sos ikan (menggantikan garam)
  • Air Limau Nipis
  • Sedikit Gula
  • 1 sudu teh minyak masak
  • Secawan Air (untuk lebih berkuah)
Cara penyediaanya;
  • Gaul ikan siakap dengan sos ikan.Kemudian tabur semua bahan yang disedikan tadi.
  • Masukkan sedikit gula.
  • Kukus Selama 20 minit
  • Masukkan daun limau purut dan kukus semula dalam 10minit
  • Sedia untuk dihidangkan
-SELAMAT MENCUBA-



No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...